Σάλτσα για μακαρόνια από γιαούρτι
Συστατικά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κεσεδάκια γιαούρτι
1 κουταλάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι πάπρικα
Τρόπος μαγειρέματος
Σε βαθύ τηγάνι σόταρε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
Πρόσθεσε το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα και ανακάτεψε.
Ρίξε το γιαούρτι και το τυρί και ανακάτεψε να γίνει το μίγμα σου ομοιογενές.
Ρίξε τον ψιλοκομμένο μαιντανό και ανακάτεψε.
Η σάλτσα είναι έτοιμη. Ρίξε τα βρασμένα σου ζυμαρικά, ανακάτεψε και σέρβιρε.
Πασπάλισε με έξτρα πάπρικα.
Αυτή η σάλτσα συνδυάζεται μοναδικά με τορτελίνια με γέμιση κρέατος, ραβιόλια, τα παραδοσιακά ρώσικα βαρένικη ή τα πελμένι που έχουν γέμιση ανθότυρο ακόμη και τα μαντί!