TRENDING NEWS

Γευστικά μηλοπιτάκια!


Τι χρειαζόμαστε:

250 γρμ φύλλο χωριάτικο

3 μήλα κομμένα σε κυβάκια

8 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

κανέλλα τριμμένη

1 κουτ. σούπας μέλι

λιωμένη μαργαρίνη

ζάχαρη άχνη

Πώς το κάνουμε:


1) Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας μας στη μέγιστη θερμοκρασία, η δική μου π.χ. είναι στο 9, και ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε τα κυβάκια μήλου και προσθέτουμε τη ζάχαρη...

  

2) Ρίχνουμε όση κανέλλα επιθυμούμε. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. 


3) Μόλις πάρει βράση το μείγμα, προσθέτουμε μια κουταλιά μέλι. Ανακατεύουμε... 


4) Συνεχίζουμε το βρασμό για 5 λεπτά περίπου, να καραμελώσει ελαφρά το μείγμα...

   

5) Απλώνουμε το φύλλο στο πάγκο μας, κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες, και στην αρχή κάθε λωρίδας βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά γέμιση... 


6) Κλείνουμε πρώτα από κάτω το φύλλο καλύπτοντας τη μισή γέμιση, κι έπειτα αριστερά-δεξιά, 
σχηματίζοντας ρολάκια...

  

7) Αλείφουμε την άκρη του φύλλου με λίγο λιωμένο βιτάμ, για να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο... 


8) Τοποθετούμε όλα τα ρολάκια σε ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με ελάχιστο βιτάμ και ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 180ο, μέχρι να ροδίσουν. 


9) Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς... 


10) Τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη. 


11) Τα απολαμβάνουμε ζεστά ή κρύα!!!







Related Posts

ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Έχουμε στόχο την εύστοχη και αντικειμενική δημοσιογραφία.Η ομάδα μας,σας ευχαριστεί για την προτίμηση σας.
Από το Blogger.