TRENDING NEWS

Ιταλικό κέικ με μήλα χωρίς ζάχαρη και χαμηλά λιπαρά.


Περιγραφή

Ένα νοστιμότατο κέικ με μήλα χαμηλό σε λιπαρά, χωρίς βούτυρο, χωρίς λάδι, χωρίς ζάχαρη με πολύ λιγότερο από 70 θερμίδες ανά μερίδα (97 γρ. το κομμάτι)…!!!


Τι χρειαζόμαστε:

700 γρ. μήλα Golden Delicious ή Granny Smith κομμένα σε λεπτές φέτες
χυμός από 1 λεμόνι
3 αυγά (μόνο ένας κρόκος)
75 ml ( ή ¼ ποτηριού και 1 κ.σ.) γάλα χαμηλό σε λιπαρά
60 γρ. στέβια (αντίστοιχη ποσότητα με 90 γρ. καστανή ζάχαρη)
λίγη βανίλια
2-3 κ.γ κανέλα
1 πρέζα αλάτι
110 γρ (ή 1 ποτήρι πλην 1 κ.σ.) αλεύρι ολικής άλεσης
3 κ.γ. baking powder
1 κ.σ. μέλι

Πώς το κάνουμε:Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την κανέλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζουμε ένα ταψί ψησίματος με διάμετρο 22 cm. 

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα και τo γλυκαντικό στέβια. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά με μία σπάτουλα. 

Προσθέτουμε τα 2/3 από τα μήλα μέσα στο μείγμα και το μεταφέρουμε μέσα στο ταψί ψησίματος. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να καλύψουμε τα μήλα. Αφού τα «στρώσουμε» στο ταψί τοποθετούμε τα υπόλοιπα μήλα στο πάνω μέρος με το σχήμα που μας αρέσει. Τέλος απλώνουμε λίγο μέλι προαιρετικά από πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα



Η συνταγή είναι παραλλαγή της συνταγής που βρίσκεται στην εξής ιστοσελίδα: http://aseasyasapplepie.com/low-fat-apple-cake/

Σε περίπτωση που προσθέσετε ζάχαρη αντί για το γλυκαντικό στέβια απλώς θα «αυξήσετε» τις θερμίδες αλλά όχι τα λιπαρά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλο είδος αλεύρι.


loading...

Related Posts

ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Έχουμε στόχο την εύστοχη και αντικειμενική δημοσιογραφία.Η ομάδα μας,σας ευχαριστεί για την προτίμηση σας.
Από το Blogger.