Απίθανη λιχουδιά με μήλο, κανέλα και φύλλο κρούστας!
Ετοιμάστε γρήγορα το πιο νόστιμο και τραγανό στρούντελ μήλου για το πρωινό σας!
Υλικά
λίγη μαργαρίνη
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 1/2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
2 χούφτες τριμμένη φρυγανιά
1 χούφτα σταφίδες
1 κιλό ξυνόμηλα
1 κουτ. της σούπας κανέλας και εξτρά για το γαρνίρισμα
άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ βάζουμε τα μήλα, τα οποία έχουμε καθαρίσει και κόψει σε λεπτές και μικρές φέτες. Μέσα εκεί προσθέτουμε τις σταφίδες, την φρυγανιά, το λεμόνι, την ζάχαρη, την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και αλείφουμε με αυτή ένα φύλλο κρούστας. Τοποθετούμε το δεύτερο πάνω από το πρώτο και συνεχίζουμε την διαδικασία και για τα 5 φύλλα κρούστας.
Τοποθετούμε το στρούντελ στο ταψί μας, το οποίο το έχουμε βουτυρώσει πρώτα και ψήνουμε περίπου 45 λεπτά. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.