6 Tips μαγειρικής για να λυθούν τα χέρια σας!
Για ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα μπορείτε να αποθηκεύσετε παγώνοντας σάλτσες από προηγούμενο γεύμα, σε παγοθήκες. Οι κύβοι μπορεί να ξαναζεσταθούν σε ένα τηγάνι όταν χρειάζεστε μια γρήγορη σάλτσα.
Να θυμάστε, στη μαγειρική είναι όλα σχετικά με την προετοιμασία. Πετάξετε μακριά το άγχος, κάνοντας την προετοιμασία μια νύχτα ή μια μέρα πριν.
Αποθηκεύστε τα μπαχαρικά σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος, όχι πάνω από την κουζίνα σας.Η υγρασία, το φως και η θερμότητα θα προκαλέσουν φθορά στα βότανα και τα μπαχαρικά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη γεύση τους.
Εάν έχετε να μαγειρέψετε για κάποιον σημαντικό -ίσως είναι το αφεντικό σας ή μια σημαντική επέτειος – ποτέ μην δοκιμάσετε μια νέα συνταγή ή προσθέσετε ένα νέο συστατικό.
Σας αρέσουν τα ζυμαρικά; Μαγειρέψτε τα 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας και συμπληρώστε το χρόνο «δένοντας» τα μακαρόνια σε ένα τηγάνι μαζί με τη σάλτσα. Θα ρουφήξουν και θα δέσουν καλύτερα με τη σάλτσα.
Για πλούσιες κρεμώδεις σάλτσες, αλλά πάνω απ’ όλα υγιεινές, αντικαταστείστε τη μισή μαγιονέζα με γιαούρτι.