TRENDING NEWS

Υγιεινό κέικ σοκολάτας με ελάχιστες θερμίδες από την Ελένη Πετρουλάκη για να τρώτε όσο θέλετε, χωρίς τύψεις



Υγιεινό κέικ σοκολάτας: Η Ελένη Πετρουλάκη προχώρησε στην εφαρμογή μιας δημιουργικής και γλυκιάς συνταγής. Μιας συνταγής, η οποία θα ικανοποιήσει γευστικά, όποιον επιχειρήσει να τη φτιάξει και να τη δοκιμάσει. Όμως, παράλληλα έχει το προτέρημα πως προσθέτει λίγες θερμίδες σε όποιον το δοκιμάσει. 

Αναλυτικότερα:

Υγιεινό κέικ σοκολάτας – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Υγιεινό κέικ σοκολάτας – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής
120 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ιδανικά ολικής αλέσεως)
30 γραμμάρια κακάο σκόνη
1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
Λίγο αλάτι
140 γραμμάρια (ιδανικά καστανή)ή 80 γραμμάρια στέβια
60 γραμμάρια γιαούρτι 0-2%
180 γραμμάρια νερό
60 γραμμάρια λάδι ή (προτείνω λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο ή φιστικοβούτυρο ή ταχίνι)
Εσάνς βανίλιας

Υγιεινό κέικ σοκολάτας – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 12 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι (ή βούτυρο) το γιαούρτι, το νερό και τη βανίλια. Τοποθετούμε τα υγρά υλικά στα στερεά και αναμιγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν (δεν χτυπάμε για πολύ ώρα όμως).
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Έτσι θα είναι πιο ζουμερό.
Υγιεινό κέικ σοκολάτας – Συνταγή για γλυκό: Επιπλέον πληροφορίες
Στα 100 γραμμάρια
Θερμίδες:239
Λιπαρά:12,73 γραμμάρια
Υδατάνθρακες:33,44 γραμμάρια
Πρωτεΐνες:3 γραμμάρια
Ένα κομμάτι μικρό 42 γραμμάρια
Θερμίδες:100
Λιπαρά: 5,3
Υδατάνθρακες: 14,8
Πρωτεΐνες:1,26
Όλη η συνταγή δίνει ένα κέικ περίπου 500 γραμμάρια

View this post on Instagram

👉Healthy chocolate cake 🍫 ❣️Υλικά για κέικ σοκολάτας 120γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ιδανικά ολικής αλέσεως) 30γρ κακάο σκόνη 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα Λίγο αλάτι 140γρ (ιδανικά καστανή)ή 80γρ στεβια 60 γρ γιαουρτι 0-2% 180γρ νερό 60γρ λάδι ή (προτείνω λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο ή φιστικοβουτυρο ή ταχίνι) Εσάνς βανίλιας 👉Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 12 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι (ή βούτυρο) το γιαούρτι, το νερό και τη βανίλια. Τοποθετούμε τα υγρά υλικά στα στερεά και αναμιγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν (δεν χτυπάμε για πολύ ώρα όμως) Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Έτσι θα είναι πιο ζουμερό. Στα 100γρ Θερμίδες:239 Λιπαρά:12,73γρ Υδατάνθρακες:33,44γρ Πρωτεΐνες:3γρ Ένα κομμάτι μικρό 42γρ Θερμίδες:100 Λιπαρά: 5,3 Υδατάνθρακες: 14,8 Πρωτεΐνες:1,26 Όλη η συνταγή δίνει ένα κέικ περίπου 500γρ Η συνταγή είναι σε συνεργασια με την Διαιτολόγο -Διατροφολόγο Τζώρτζια Ζιώγου @newmediet_georgia_ziogos @fitlab.services @total_body_reset #staystrong #stayhealthy #stayhome #μενουμεσπιτι #spitimetineleni
A post shared by Eleni Petroulaki (@elenipetroulaki) on

Tags

Related Posts

LIFESTYLE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έχουμε στόχο την εύστοχη και αντικειμενική δημοσιογραφία.Η ομάδα μας,σας ευχαριστεί για την προτίμηση σας.
Από το Blogger.